Tosti Philly Steak

Gemaakt door:
  • Ad van Gessel
Een echte guilty pleasure, de tosti philly cheddar! Een tosti met entrecote en heel veel cheddar kaas. 100% smulgarantie en 100% een tosti ijzer vol met kaas.

Benodigdheden (4 tosti's):
  • 200 gram entrecote 
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • 4 sneetjes wit brood
  • Boter
  • 6 plakjes cheddarkaas
  • ½ ui, in halve ringen gesneden
  • ½ groene paprika, in dunne reepjes gesneden
     
Extra benodigdheden:
Grillpan
Aluminiumfolie

Bereiding:
  1. Wrijf de entrecote in met olijfolie, peper en zout en fijngehakte rozemarijn. Verwarm ondertussen de grillpan voor. Als de grillpan heet is het vlees grillen tot het mooi rosé is. Keer het vlees regelmatig om. Als je het vlees kunt induwen en het veert langzaam terug dan is de garing prima. Leg het vlees op een bord en pak het in met aluminiumfolie. Laat het vlees minimaal een kwartier rusten.
  2. Als het vlees gerust heeft kun je het in dunne plakjes snijden. Besmeer de sneetjes brood met boter. Beleg de eerste twee boterhammen met een plak cheddar, daarop de gesneden ui en paprikareepjes, daarop weer een plak cheddar, daarop de gesneden entrecote en eindigen met een plakje cheddar. Dek af met de tweede snee brood.
  3. Grill de tosti goudbruin en smullen maar!
     
Tip: als je een snelle versie wilt maken kun je ook rosbief gebruiken als alternatief, maar er gaat niets boven 'the real thing'.
 
Uit het boek: Tosti's met een twist